Išrinkti sportiškiausieji Vilniaus rinktinės jaunieji pasieniečiai

Pirmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje vyko tradicinės Jaunojo pasieniečio būrelio narių sporto žaidynės. Jų tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp mokyklų ir pasieniečių, šviesti mokinius, populiarinti pasieniečio profesiją, tęsti neformalaus vaikų švietimo tradicijas ir išrinkti sportiškiausiąją komandą, atstovausiančią VSAT organizuojamose Jaunojo pasieniečio būrelio narių sporto žaidynėse.

Žaidynėse dalyvavo 5-ios jaunųjų pasieniečių komandos atvykusios iš Vilniaus rajono Kalvelių ,,Aušros” gimnazijos, Lavoriškių Stepono Batoro ir Lavoriškių, Mickūnų gimnazijų bei Medininkų šv. Kazimiero gimnazijos.

Atidarymo metu susirinkusius į renginį sveikino ir sėkmės rungtyse linkėjo VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolita Kuncaitienė, primindama, kad ,,jaunieji pasieniečiai atvko ne tik varžytis, bet ir gerai praleisti laiką”.

Su žaidynių taisyklėmis dalyvius supažindino vyriausiasis teisėjas ir žaidynių rungčių sudarytojas – renginio koordinatorius Rolandas Meidus. Po instruktažo informavo, kokia tvarka bus vykdomos rungtys.

Sporto žaidynių komandų sudėtis – 3 nariai (1 mergina ir 2 vaikinai). Drauge su dalyviais atvyko JPB vadovai, mokytojai ir jų palaikymo komandos. Moksleiviai negailėdami jėgų atkakliai rungėsi siekdami pergalių. Iš viso susirinko beveik 50 dalyvių ir tiek pat lydinčių asmenų. Komandų nariai turėjo įveikti tris turus su įvairiomis užduotimis.

Pirmasis turas vyko rinktinės stadione pavadinimu ,,100 m”. Šis ratas su kliūtimis sukėlė bene daugiausiai įspūdžių, visoms jaunųjų pasieniečių komandoms teko įveikti. Fiksuojamas – paskutinio komandos nario laikas, kirtus finišo liniją ir ištarus: ,,Kilnumas, ištvermė, drąsa”.

Įveikę pirmąjį turą, jaunuoliai stojo prie antrosios rungties – ,,Kliūčių ruožo”. Sporto žaidynių dalyviams atlikus visas rungtis, o komisijai suskaičiavus rezultatus, išaiškėjo nugalėtojai.

Absoliučiais žaidynių nugalėtojais tapo tvirtai virvę traukę ir pimąją vietą užėmę Kalvelių ,,Aušros” gimnazijos auklėtiniai.

 

II–ąją vietą atkakliose jaunimo varžytuvėse garbingai iškovojo ir neslėpdami šypsenų džiaugėsi Lavoriškių gimnazijos jaunieji pasieniečiai.

III–ąja vieta džiaugėsi Lavoriškių Stepono Batoro pasieniečio būrelio nariai.

Likusieji dalyviai gavo rinktinės vado padėkas už dalyvavimą.

Teksto ir nuotraukų autorė – Dovilė Sabaliauskienė