Vilniaus pasienio rinktinė pasipildė nauju Jaunojo pasieniečio būreliu

Praėjusią savaitę Vilniaus r. Buivydžių Tadeušo Konvickio gimnazijoje įsteigtas jau 26-asis Vilniaus pasienio rinktinės kuruojamas Jaunojo pasieniečio būrelis. Naująjį būrelį sudaro 16 narių.

Buivydžių Tadeušo Konvickio gimnazija yra visiškai netoli valstybės sienos su Baltarusija, todėl jos moksleiviai jau truputį žino, kas yra pasienietis ir kokias funkcijas jis vykdo.

Anksčiau šioje gimnazijoje besilankę rinktinės bendruomenės pareigūnai jau yra supažindinę gimnazistus su pasieniečio profesija bei galimybėmis juo tapti. Tad šį rudenį pareigūnus pasiekė žinia, kad gimnazijoje yra moksleivių, kurie rimtai susidomėjo šia profesija ir norėtų iš arčiau pažinti pasieniečio darbą, patiriamas rizikas, sudalyvauti sportinėse varžybose.

Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai Jolita Kuncaitienė ir Rolandas Meidus su naujai įsteigto Jaunojo pasieniečio būrelio nariais aptarė įvairias veiklas ir jau ruošiasi į pirmą pėsčiųjų žygį, kuris vyks š. m. spalio 17 d. Ignalinos krašte.

Šiuo metu Vilniaus pasienio rinktinė kuruoja 26 Jaunojo pasieniečio būrelius, iš jų: 14 – Vilniaus regiono ir 12 – Ignalinos regiono mokymo įstaigų.

Teksto autorė – Rima Maldžiūtė