Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos JPB narių eskursija į VSAT padalinius

2018 m. spalio 16 d. Ignalinos pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaickuvienė kartu su Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariais ir jo vadovu Andreju Matvėjevu išvyko į pažintinę kelionę. Pirmasis kelionės taškas buvo – VSAT Vilniaus pasienio rinktinė.

Atvykusius moksleivius pasitiko Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolita Kuncaitienė.

Toliau šiltai bendaudami visi patraukė iki VSAT Kinologijos centro. Jolita moksleiviams papasakojo, kad tarnybiniai šunys skirstomi į kategorijas, kaip yra testuojami, kad šunys yrai labai ištikimi pareigūnų draugai, jiems padeda atlikti sienos apsaugos, sekimo, asmenų paieškos, narkotinių medžiagų ir kitas funkcijas. Parodė tarnybiniams šunims dresuoti skirtas patalpas, aikštynus bei įrangą.

Papasakota ir visiems taip rūpima Ramzio istorija.

Vaikštant po Vilniaus pasienio rinktinės teritoriją, moksleiviai užsuko į šaudyklą, stabtelėjo prie konfiskuotų ir saugomų transporto priemonių bei sraigtasparnių nusileidimo aikštelėje.

Dvi valandos Vilniaus pasienio rinktinėje prabėgo nepastebimai, o moksleiviai pamatę ir sužinoję daug naujo tęsė savo pažintinę kelionę į VSAT Aviacijos valdybą.

Ten moksleivius pasitiko dirbantys pareigūnai, kurie papasakojo apie savo veiklą, apie tai kiek ir kokių sraigtasparnių jie turi, kokias funkcijas atlieka Aviacijos valdyboje dirbantys pilotai. o kokias operatoriai. Moksleiviai sužinojo po kiek valandų skrydžių reikia remontuoti sraigtasparnius.

Po puikios eskursijos Vilniaus pasienio rinktinėje ir Aviacijos valdyboje moksleiviai dėkojo pareigūnams ir trumpam stabtelėje prie Mcdonald’s, kupini įspūdžių sugrįžo į namus.