Vilniaus rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su Pasieniečių klubo nariais minėjo Lietuvos Kariuomenės dieną

Lietuvos kariuomenės dienos proga Pasieniečių klubo nariai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos bazėje Paluknio miestelyje, Trakų rajone, surengė iškilmingą minėjimą, kur susitiko pabendrauti su kolegomis iš Lietuvos kariuomenės (LK).

Į susitikimą buvo pakviesti dalyvauti ir VSAT Centrinės įstaigos pareigūnai bei darbuotojai, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai ir Vilniaus rinktinės ir Antakalnio gimnazijos  bei Pagėgių rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelių nariai. Renginio metu buvo pristatyta VSAT  Aviacijos valdybos veikla, aviatoriai dalinosi įspūdžiais iš  Tarptautinės  Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros (ERONTEX) organizuotos operacijos Graikijoje, siekiat suvaldyti imigrantų persikėlimo  į Europą procesus, buvo pademonstruoti pasieniečių orlaiviai, apdovanoti labiausiai pasižymėję Pasieniečių klubo nariai.

Šventei pagyvinti Vilniaus rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelis su vadove Jolita Pilinkaite ir pedagogu Algirdu Čiukšiu surengė nuotaikingą koncertą.

Po oficialios dalies klubiečiai ir svečiai galėjo pabendrauti prie kavos-arbatos puodelio, pasidalinti gerąja patirtimi.

Pasieniečių klubas kasmet mini Lietuvos kariuomenės dieną. Istoriškai susiklostė taip, kad tiek pirmos, tiek antros Lietuvos Respublikos pradiniu nepriklausomybės laikotarpiu valstybės sieną saugojo kariuomenė, o tik vėliau pasienio apsauga buvo perduota vidaus reikalų ministerijos žinion. Ir dabar pasieniečiai yra pusiau kariai: jie pirmieji stotų ginti tėvynės, jei prie valstybės sienų priartėtų priešas.

Vilniaus rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelio vadovai ir nariai dėkoja Pasieniečių klubui už kvietimą dalyvauti renginyje, Aviacijos valdybai už galimybę susipažinti su Aviacijos valdybos veikla, bei visiems dalyvavusiems renginyje už prasmingai praleistą laiką drauge ugdant jaunuolių pilietiškumą ir patriotiškumą.