Vilniaus pasienio rinktinėje Vasario 16-osios proga iškilmingas minėjimas

Vakar Vilniaus pasienio rinktinėje vyko iškilminga Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos, skirtos 1918-aisiais Lietuvos Tarybos signatarų pasirašytam Lietuvos nepriklausomybės aktui paminėti, šventė.

Į renginį buvo pakviesti visi rinktinės darbuotojai ir pareigūnai, užkardų vadai, jų pavaduotojai ir vyriausieji specialistai, Specialios paskirties komandos pareigūnai, Jaunojo pasieniečio būrelio nariai.

Vilniaus pasienio rinktinės vadas Virgilijus Raugalė pasveikino gausiai į minėjimą susirinkusius kolektyvo narius ir svečius, priminė Vasario 16-osios dienos svarbą ir šios istorinės datos reikšmingumą kiekvieno lietuvio gyvenime, valstybės nepriklausomybės ir laisvės siekimo kelią, kvietė tikėti Lietuvos ateitimi ir jos žmonėmis, sąžiningai tarnauti Tėvynės labui, gerai atlikti darbus, būti išmintingais, drąsiais, vieningais, gerbti vieniems kitus ir drauge kurti dar stipresnę valstybę.

„Laisvė – tai yra kažkas daugiau, ko net Dievas negali uždrausti žmogui, laisvė bei nepriklausomybė yra niekuo nepakeičiama vertybė, ji aukštesnė už gerovę“.

Mūsų istorija turtinga svarbiomis, pasididžiavimo vertomis ir minėtinomis datomis, tačiau dalis jų yra ne šiaip sau garsios, bet atraminės, pamatinės. Būtent apie tai, kokia svarbi ir reikšminga ši diena kiekvienam lietuviui, žinančiam ir gerbiančiam savo šalies praeitį, pasakojo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Mokslo centro, Humanitarinių mokslų katedros docentas daktaras Manvydas Vitkūnas. Skaitydamas paskaitą apie Vasario 16-osios reikšmę Lietuvos valstybės istorijai ir pasakodamas apie nepriklausomybės kovas, pabrėžė pasienio apsaugos dalinių indėlio svarbą įtvirtinant mūsų šalies nepriklausomybę. Lektorius, apžvelgęs mūsų krašto istorijos vingius, visiems palinkėjo stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes.

Šia ypatinga valstybinės šventės proga už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą bei kitus nuopelnus buvo paskatinta ir apdovanota kone penkiasdešimt labiausiai pasižymėjusių Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnų, Valstybės sienos apsaugos taryboje ištarnavusių 10, 15 ir 20 metų.

Šventę pagyvino muzikos grupės „Baltas vėjas“ dainininkės Diana Dirkevič, Miglė Misajedevaitė ir klavišininkė Aliona Neverovskaja, atlikusios Ievos Narkutės romansą „Raudoni vakarai“ ir  savo kūrybos dainą „Sakale, lėk“, Vilniaus pasienio rinktinės ir Antakalnio gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio vaikai, atlikę Marijono Mikutavičiaus dainą „Aš tikrai myliu Lietuvą“ ir pristatę video filmą „Kodėl myliu Lietuvą“, bardas gitaristas Vytautas Dunderis ir klavišininkas Algirdas Čiukšys, smuiku griežęs Antakalnio gimnazijos vienuoliktokas Ramūnas Leonardas Šeduikis su klavišininku Artūru Dauniu, įspūdingai nuskambėjusi visų atlikėjų bendrai atlikta Eurikos Masytės daina „Laisvė“.

Virgilijus Raugalė dėkojo svečiams ir atlikėjams už skirtą laiką, džiaugėsi malonumu švęsti su nuoširdžiai Lietuvą mylinčiais žmonėmis, įteikė atlikėjams saldžių dovanų ir Vilniaus pasienio rinktinės suvenyrą, pareigūnams, darbuotojams ir kitiems tą dieną drauge buvusiems svečiams linkėjo šventinės nuotaikos ir džiaugsmingų akimirkų.