Jaunieji pasieniečiai švenčia 14 metų veiklos sukaktį

2005 m. gruodžio 21-ąją Švenčionių r. Adutiškio vidurinėje mokykloje įsteigtas pirmasis Jaunojo pasieniečio būrelis (JPB) ilgainiui nutiesė kelią ir dar 26 šalyje veikiantiems būreliams. Šiuo metu pasieniečių veikla aktyviai domisi per 500 Lietuvos moksleivių.

Jaunieji pasieniečiai dalyvauja ne tik mokyklose vykstančiuose užsiėmimuose, bet susipažįsta ir varžosi jungtiniuose renginiuose – sporto žaidynėse, šaudymo iš pneumatinių ginklų varžybose ir kt. Tokių renginių metu plėtojamas ne tik bendradarbiavimas tarp būrelių, bet kartu ir visų užsiėmimų metu jaunuoliai mokomi rikiuotės, pasienio taktikos ir karinių veiksmų specifikos, taip pat yra supažindinami su kovinės savigynos elementais, įvairiais teoriniais bei praktiniais dalykais.

Svarbu pažymėti, kad 2019 m. birželio mėn. Pasieniečių mokykloje (PM) buvo surengtos pirmosios Finalinės JPB sporto žaidynės. Jose varžėsi 5 pasienio rinktinių komandos, o nugalėtojais tapo Ignalinos pasienio rinktinės jaunieji pasieniečiai.

Mokosi ir tobulėja ne tik mokiniai, bet ir būrelių vadovai bei koordinatoriai. Jau ketverius metus jie susitinka PM, kur kviestiniai pranešėjai skaito įvairaus pobūdžio pranešimus – psichologinėmis, didaktinėmis ir kt. temomis.

Būrelių veiklos nelieka nepastebėtos viešojoje erdvėje – 2017 m. vasarą startavo interneto svetainė www.jpb.lt  kurioje nuolat talpinami pranešimai apie jaunųjų pasieniečių išvykas ar kitas veiklas. Esame matomi ir socialiniame tinkle Facebook. 2018 m. gruodžio 21 d. startavusia jpblietuva paskyra šiuo metu domisi per 600 sekėjų. Per metus patalpinta per 100 pranešimų apie jaunųjų pasieniečių veiklas.

Nuotraukos iš JPB archyvo