Prieš Kalėdas gerų darbų karuselė įsisuka vis smarkiau

Vilniaus pasienio rinktinėje įsibėgėja gerų darbų maratonas. Visą antradienį  rinktinės pareigūnai organizavo akciją „Gera padėti vienišam“. Akcija vykdyta kartu su Vilniaus miesto Antakalnio gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariais ir BĮ Vilniaus rajono socialinių paslaugų centro darbuotojais. Šiemet bendruomenės pareigūnai lankėsi Vilniaus rajone pas vienišus ar neįgalius asmenis.

              

Gerumo akcijos tikslas – ne tik pradžiuginti Vilniaus rajono gyventojus šventiniais lauknešėliais (kuriais kruopščiai pasirūpino Vilniaus pasienio rinktinės atstovai, centras bei JPB nariai), bet per ateinančių didžiųjų metų švenčių šurmulį prisiminti, kad advento mėnuo –  ypatingas laikas, kuomet yra puiki proga skatinti mylėti ir daryti gerus darbus.

Lankantis pas Nemenčinės ir Buivydžių seniūnijos  gyventojus, buvo išgirsta aibę širdį graudinančių istorijų apie gyvenimo netektis ir gyvenimo vingius. Jaunuoliai bendraudami su senoliais galėjo pasisemti daugybę gyvenimo pamokų ir gavo įvairių patarimų. Senoliai ypatingai džiaugėsi atvykusiais svečiais ir maloniais pokalbiais prie arbatos puodelio. Papasakojus apie tai, kad atvykę jaunuoliai lanko Jaunojo pasieniečio būrelį, senoliai  teiravosi apie JPB, domėjosi kodėl vaikai planuoja ateityje rinktis pasieniečio profesiją.

Susitikimo metu jaunimas padėjo, kuo tik galėjo. Beveik visi aplankyti asmenys – garbaus amžiaus, todėl JPB nariai galėjo palengvinti jų švenčių laukimą papildydami malkų atsargomis ar atnešdami vandens. Viena iš senolių nuogąstavo dėl problemų su dujine virykle, tačiau bendruomenės pareigūnas R. Meidus meistriškai apžiūrėjęs dujinę sutvarkė. Daryti gerus darbus, ne tik gera, bet ir lengva.

Brangiausia dovana – tai laikas praleistas kartu, todėl senoliai dėkojo ne tik už vaišes, daugiau už skirtą laiką ir kvietė apsilankyti dažniau. Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai dėkoja BĮ Vilniaus rajono socialinių paslaugų centrui už nuoširdų bendradarbiavimą.

Autorius: Dovilė Sabaliauskienė