Ignalinos gimnazijos JPB merginų krikštynos

2018 m. lapkričio 13 d. Ignalinos gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio (toliau – JPB) nariai kartu su vadovu Andreju Matvėjevu atvyko į Ignalinos pasienio rinktinę, kur juos visus pasitiko rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaickuvienė ir papasakojo, kad šiandien rinktinės kiemelyje vyks JPB merginų krikštynos. Vaikinų akys nušvito džiaugsmu, nes 2018 m. rugsėjo 25 d. jie visi buvo pakrikštyti ir jau žinojo, ką teks veikti merginoms.

Rinktinės kiemelyje su malonumu vienas iš būrelio vaikinų ne tik papasakojo, bet ir parodė merginoms, ką joms teks padaryti, kad būtų tikrosios JPB narės.

Išgirdusios instruktažą ir pamačiusios, kad joms teks išrinkti ir surinkti automatą, reikės bėgti ir įveikti įvairiausias kliūtis, taip pat teks šaudyti iš pneumatinio šautuvo, o pabaigai sudėlioti iš raidžių „Jaunasis pasienietis“, ir visą tai teks atlikti laikui, kaip ir vaikinams, merginos kibo į darbą ir visas užduotis įveikė su malonumu.

Didžiulė staigmena merginoms, atlikusioms visas užduotis, – JPB ženkleliai, kurie įrodo, kad dabar jos yra tikrosios jaunosios pasienietės.