Kinologija – tai ne profesija, o gyvenimo būdas

2018 m. lapkričio 14 d. Švenčionių rajono Adutiškio pagrindinės mokyklos  Jaunojo pasieniečio būrelio nariai bei jų vadovė Larisa Ustinavičienė susitiko su  Ignalinos pasienio rinktinės vyresniąja specialiste Jovita Vinciūniene ir Adutiškio pasienio užkardos jaunesniąja specialiste Aušra Bečelyte-Zuboviene. Susitikimo tikslas  – pristatyti kinologiją.

J. Vinciūnienė išsamiai bei įdomiai prisistatė mokiniams kinologo profesiją, papasakojo apie šuns panaudojimo tarnyboje ypatybes. Pareigūnė akcentavo, kad atliekant savo darbą, būtina išanalizuoti situaciją ir tik tuomet priimti sprendimą, ką toliau daryti.  Kinologijos specialistė pristatė ne tik, kaip vyksta tarnyba Ignalinos pasienio rinktinėje, bet ir pasidalino užsienio valstybių  patirtimi. Buvo pademonstruoti filmukai apie šunų panaudojimą sulaikant asmenis, ieškant narkotinių ir sprogstamųjų medžiagų. Ne kartą buvo pabrėžtas tarnybinių šunų reikšmingas indėlis ieškant pasislėpusių nelegalių migrantų.

Moksleiviai susitikimo metu išgirdo apie tarnybinių šunų dresūros bei priežiūros ypatybes, jų atrankos kriterijus, specializacijos pasirinkimo ypatumus. buvo supažindinti su šunų elgsena, temperamentu ir atitarnavusių tarnybinių šunų likimus.