Geras pasirengimas – pusė darbo

2018 m. lapkričio 30 dieną Adutiškio pasienio užkardoje lankėsi Adutiškio mokyklos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ir jų vadovė Larisa Ustinavičienė.

Atvykusiems buvo pristatytos stojimo į Pasieniečių mokyklą sąlygos bei atrankos kriterijai. Pasitelkus patalpų video turą, moksleiviai buvo supažindinti su pasieniečių mokyklos teritorija bei patalpomis.

Lapkričio mėnuo, Jaunojo pasieniečio būrelio nariams, tai pasiruošimas gruodį Ignalinos pasienio rinktinėje vyksiančioms šaudymo iš pneumatinio šautuvo bei automatinio šautuvo AKS74U išrinkimo ir surinkimo varžyboms. Antroje susitikimo dalyje mokiniai buvo supažindinti su saugaus elgesio su ginkluote taisyklėmis bei pratimais, kuriuos turės atlikti. Siekiant didesnio mokymų efektyvumo, mokiniai buvo padalinti į dvi grupes. Vieni treniravosi išardydami bei surinkdami AKS74U ginklą, kiti tuo metu šaudė iš pneumatinio šautuvo. Jaunesnysis specialistas Egidijus Karklelis išsamiai papasakojo, iš kokių dalių susideda ginklas, parodė kaip jis yra išrenkamas bei surenkamas, taip pat dalino patarimus, kaip tai atlikti greičiau. Vėliau kiekvienas galėjo išbandyti viską savarankiškai. Šaudymo iš pneumatinio šautuvo praktinius užsiėmimus pravedė Adutiškio pasienio užkardos vado pavaduotojas Ivanas Ščiuko ir specialistas Vygantas Stunžėnas.

 

Teksto ir nuotraukų autorius Aušra Bečelytė-Zubovienė.