Vilniaus pasienio rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelio nariai mokėsi gelbėti skęstantįjį

Penktadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su Jaunaisiais ugniagesiais savanoriais lankėsi baseine.          

Inovatyviame baseine savo saugumo vandenyje žinias ir skęstančiųjų gelbėjimo įgūdžius tobulino būsimieji pasieniečiai – Jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su būrelio vadove J. Kuncaitiene.

Įvykus užsiėmimui, vaikų džiaugsmas buvo beribis, o noras išbandyti naujojo baseino takelius – didžiulis.

Neįprasta pamoka prasidėjo nuo saugaus elgesio vandenyje instruktažo. Netrukus vaikai po apšilimo, noriai atliko specialius plaukimo pratimus.

Jaunimas taip pat išklausė teorines žinias apie skęstančiųjų gelbėjimo veiksmus ir psichologinę žmogaus būseną patekus į ekstremalią situaciją, o kad situacija atrodytų realesnė, vaikams viskas buvo demonstruojama ant manekeno.

Kiekvienas jų mėgino gelbėti skęstantį žmogų, o instruktorius stebėjo bei teikė pastabas.

Netrukus visi labai pavargo ir teigė, jog gelbėti žmogų yra sunkus darbas. Po treniruočių vyko diskusijos kaip realiai reiktų gelbėti, jei žmogus dar būtų gyvas ir dustų bei nesąmoningai priešintųsi, kaip apsisaugoti, kad skęstantysis nenutemptų į dugną ir gelbėjančio asmens. Nemažas iššūkis kai kuriems buvo išmokti kvėpuoti po vandeniu, nepasiduoti stresui, baimei ir įtampai įvykus nelaimei.

Praktiniame užsiėmime dalyvavę vaikai tobulinosi ir plaukimo įgūdžius. Kai kurie įveikė vandens ir gylio baimę bei išmoko nerti. Kaip ir kiekvieno užsiėmimo metu, neapsieita ir be linksmų žaidimų, tik šį kartą – vandenyje.

Vėliau Jaunieji pasieniečiai dalinosi gerąja patirtimi su Jaunųjų ugniagesių savanoriais, diskutavo apie įvairias veiklas, prevencinį darbą ir jo naudą bei planavo kitus susitikimus.

Vaikai grįžo patenkinti, pasisėmę jiems labai naudingų žinių ir praktinių įgūdžių, saugaus elgesio vandenyje.

Nuotraukos Jolitos Kuncaitienės ir Romualdo Kazlausko