Visagino „Atgimimo“ gimnazijos JPB išvyka į Aviacijos valdybą ir Kenos užkardą

Vasario 20 d. Visagino „Atgimimo“ gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai, kartu su vadovu Andrejumi Kolga (Andrej Kolga) ir Branduolinės energetikos objektų apsaugos dalinio Reagavimo pajėgų skyriaus vyriausiuoju specialistu, koordinuojančiu minėto būrelio veiklą, Levu Černovu (Lev Černov) išvyko į ekskursiją po Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) padalinius.

Ankstų trečiadienio rytą JPB nariai išvyko iš savo gimtojo miesto į Trakų rajono Paluknio kaime įsikūrusią VSAT Aviacijos valdybą. Atvykusius moksleivius pasitiko ten dirbantys pareigūnai, kurie supažindino su vykdoma veikla, pagrindinėmis funkcijomis, pademonstravo aviatorių šalmus, naktinio matymo akinius, išgyvenimo jūroje įrangą.Po pristatymo pareigūnai pakvietė moksleivius apžiūrėti angarą ir jame esančius VSAT priklausančius orlaivius. Svečiams buvo papasakota apie įgulos sudėtį, Aviacijos valdybos turimus orlaivių tipus, papildomą orlaivių įrangą.

Išvykę iš Aviacijos valdybos moksleiviai kelionę tęsė į Vilniaus pasienio rinktinės Kenos užkardą. Čia JPB nariai susipažino su pačia užkarda, su pasieniečių darbe naudojama technine įranga ir ginkluote. Moksleiviams taip pat buvo papasakota, kaip ir kokias funkcijas minėtoje užkardoje atlieka pasieniečiai.

Nuotraukos Levo Černovo (Lev Černov)