Vilniaus pasienio rinktinės jaunųjų pasieniečių išvyka į Ruklą

Penktadienį Vilniaus pasienio rinktinės Antakalnio gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariai lydimi būrelio vadovo ir bendruomenės pareigūnės, vyko į Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų batalioną. Tądien į batalioną taip pat atvyko svečių iš Lietuvos policijos ir Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus.

Bataliono vadas pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas svečiams papasakojo įstaigos istoriją, džiaugėsi pasiekimais, detaliau pristatė pagrindines Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono užduotis bei funkcijas. Išklausę paskaitą, susirinkę ekskursantai turėjo galimybę  pamatyti kareivines, o kiek vėliau pabendrauti su šauktiniais ir savanoriais.

 

JPB nariai kartu su šauktiniais ir savanoriais diskutavo apie galimą ginkluotą konfliktą ir VSAT funkcijas jame. Jaunuoliai pabrėžė, kad VSAT ginkluotųjų pajėgų sudėtyje gina valstybę karo metu.

Apsilankymo metu, jauniesiems pasieniečiams buvo demonstruojamas šaunamųjų ginklų surinkimas ir išrinkimas, nariai taip pat patys galėjo pritaikyti teoriją praktiškai surinkdami ir išrinkdami ginklus.

Apžiūrėję kareivines, ginkluotę bei kariuomenės techniką, JPB nariai leidosi į ekstremalią kelionę po bataliono teritoriją su kariniu šarvuočiu. Pasak jaunųjų pasieniečių, šis pasivažinėjimas paliko daug nepakartojamų įspūdžių.

Vaidoto mechanizuotas pėstininkų batalionas – Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Mechanizuotosios pėstininkų brigados ,,Geležinis vilkas” padalinys. Pagrindinės veiklos funkcijos – rengti karius Lietuvos valstybės sausumos teritorijos ginkluotai gynybai, rengtis tarptautinėms operacijoms ir jose dalyvauti, įstatymų numatytais atvejais ir sąlygomis teikti pagalbą kitoms valstybėms ir savivaldybių institucijoms.

Apie tai rašyta ir Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono Facebook paskyroje:

https://www.facebook.com/1119506161477203/posts/2126757587418717?sfns=mo

Straipsnis Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistės Dovilės Sabaliauskienės