Iniciatyvūs Vilniaus pasienio rinktinės JPB nariai organizavo viktoriną

Ketvirtadienį Vilniaus pasienio rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelio nariai surengė žinių patikrinimo konkursą „Ką žinome apie Lietuvos Respublikos pasienį“. Viktorinos tikslas – skatinti VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnų ir mokyklų benduomenių bendradarbiavimą, gerinti VSAT įvaizdį bei informuoti apie priėmimo į Jaunojo pasieniečio būrelį ir Pasieniečių mokyklą tvarką.

Jaunojo pasieniečio būrelio nariai, Vilniaus Antakalnio gimnazistai, nuolat aktyviai dalyvaujantys būrelio veikloje, nusprendė supažindinti savo bendraklasius su pasieniečio profesija ir darbu.  Suderinus su mokyklos vadovybe, jaunieji pasieniečiai kartu su vadovais – Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūne J. Kondratovič ir Antakalnio gimnazijos mokytoju Algirdu Čiukščiu suorganizavo šį renginį.

Viktorinos vedėja tapo aktyviausia Antakalnio gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio narė – Laura Armalytė. Laura jaunuoliams uždavė viktorinos klausimus, o komisijai sumuojant galutinius balus – komentavo atsakymus.

Daugiausiai keblumų kilo atsakant į klausimus, susijusius su pasieniečių naudojama technika ar specialiosiomis priemonėmis. Tačiau, viktorinos pabaigoje, jaunuoliai su nekantrumu laukė teisingų atsakymų, kurių metu sužinojo visus prietaisų pavadinimus ir jų paskirtį.

Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė džiaugėsi aktyviu jaunuolių dalyvavimu ir susidomėjimu. Kol komisija atsakingai skaičiavo rezultatus, mokiniai tikrai nenuobodžiavo, JPB narė jau pati jaunuoliams pristatė Jaunojo pasieniečio būrelio veiklą, papasakojo apie nuolat vykstančius užsiėmimus bei asmeninę patirtį, kurią įgijo neužmirštamoje JPB vasaros stovykloje.

Suskaičiavus visus balus, buvo išrinkta daugiausiai taškų surinkusi komanda. Įvertinti ir pagerbti buvo visi viktorinos ,,Ką žinome apie pasienį“ dalyviai – visos komandos gavo padėkas, o nugalėtojai apdovanoti ekskursija į Vilniaus pasienio rinktinės Kinologinės veiklos skyrių ir  saldžiaisiais prizais.

Viktorina buvo naudinga visiems dalyvavusiems, nes mokiniai pasitikrino savo žinias ir įgijo naujų kompetencijų, o dalyvavimas tokio pobūdžio viktorinose – gera paskata domėtis. Jaunuoliai džiaugėsi įdomiai ir smagiai praleidę laiką.

Straipsnis: Vilniaus pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistės Dovilės Sabaliauskienės.