Mickūnų gimnazijos JPB nariai dalyvavo greitųjų šachmatų pirmenybės varžybose

Kovo 26 diena Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Mickūnų gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio  nariai dalyvavo greitųjų šachmatų pirmenybės varžybose.

Pasieniečių mokykloje vykusios VSAT greitųjų šachmatų pirmenybės varžybose, kuriose kartu su pasieniečiais nepabūgo varžytis ir moksleiviai. Moterų įskaitoje geriausia buvo svečių komandos atstovė iš Mickūnų gimnazijos – Viktorija Nainaitė.

 

 

Turnyrą organizavo profesionalus šachmatų žaidėjas, FIDE Word Chess Federation narys Pagėgių pasienio rinktinės Sienos kontrolės skyriaus vyresnysis specialistas ir pirmenybių vyriausiasis teisėjas Audrius Balanda ir Personalo valdybos Mokymo skyrius. Pirmenybių pradžią, primindamas taisykles, paskelbė šių varžybų vyr. teisėjas A. Balanda.
Turnyras vyko naudojant šveicarišką sistemą, 7 ratais, pagal FIDE greitųjų šachmatų taisykles. Taip pat buvo nustatyta ir vykdoma laiko kontrolė: 10 min. + 5 sek. po kiekvieno padaryto ėjimo. Žaidimas turnyre buvo asmeninės, moterų ir komandinės įskaitos.
Prie šachmatų lentų susijungė daugiau nei 30 šios sporto šakos entuziastų iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos pasienio rinktinių, Pasieniečių mokyklos bei Centrinės įstaigos. Taip pat, siekiant plėtoti bendradarbiavimą su jaunimu, dalyvauti turnyre buvo pakviesti ir Vilniaus pasienio rinktinei priklausančių Jaunojo pasieniečio būrelių nariai, bei moksleiviai iš netoliese esančių mokyklų – Medininkų Šv. Kazimiero gimnazijos bei Mickūnų gimnazijos. Juk šachmatuose nesvarbu nei priešininkų amžius, nei ūgis ar užimamos pareigos. Moksleiviai be galo džiaugėsi patirtimi ir galimybe varžytis su pasieniečiais.

Išrinkti ir specialiomis nominacijomis apdovanoti ir geriausiai pasirodę moksleiviai.