Pėsčiųjų žygyje ,,Pasieniečių keliais“ dalyvavo ir JPB nariai

Šeštadienį vykusiame tradiciniame pėsčiųjų žygyje „Pasieniečių keliais“ dalyvavo apie 600 žygeivių. Šis žuvusiems pasieniečiams ir kitiems laisvės gynėjams pagerbti skirtas renginys vyko jau aštuntus metus iš eilės.

Pėsčiųjų žygyje dalyvavo ne tik pasieniečiai iš įvairių padalinių, bet ir Jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai, kariai, policininkai, ugniagesiai gelbėtojai, įvairių įstaigų ir organizacijų, asociacijų atstovai bei kiekvienas panorėjęs žygeivis. Buvo žmonių, kurie į žygį leidosi su keturkojais augintiniais.

Skirtingai nuo ankstesnių metų, šiemet žygis vyko ne Medininkų apylinkėse, o startavo Vilniaus r. Buivydžių kaimelyje. Žygeiviams parengta 26 km trasa, driekėsi vaizdingu maršrutu aplink Buivydžių hidrografinį draustinį, šalia Neries upės bei pasienio su Baltarusija. Didele atrakcija žygeiviams tapo prieš pat žygį suremontuotas kabantis beždžionių tiltas, kuriuo reikėjo persikelti per upę.

Šio renginio organizatoriai – Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Pasieniečių mokykla, Pėsčiųjų žygių asociacija, Buivydžių Tadeušo Konvickio gimnazija ir Lengvosios atletikos asociacija džiaugėsi, kad susidomėjimas šiuo žygiu nemažėja, o renginys kasmet sulaukia vis naujų dalyvių. Visi įveikę trasą buvo apdovanoti diplomais, o jauniausio, vyriausio ir aktyviausio, žygeivių ir gausiausios komandos laukė specialūs prizai.

Vienas jaunųjų pasieniečių, Vilniaus r. Mickūnų gimnazijos mokinys Arnoldas apie žygį sakė: ,,Man labai patiko trasa kuri driekėsi tiek pamiškėmis, tiek laukais, pasitaikė ir kalvotų vietovių. Smagu, jog žygio organizatoriai rūpinosi dalyviais. Pasiekus pusiaukelę – pasieniečiai vaišino labai skania žirnių koše, o tarpinėse stotelėse prigriebdavome šokolado”.

Žygio, organizuojamo nuo 2012 m., tikslas – atminti ir pagerbti Laisvės gynimo ir didžiąsias netektis, 1940-ųjų sovietinės invazijos į Lietuvą pirmosios aukos tarnyboje žuvusio pasienio policijos Alytaus baro Ūtos pasienio sargybos viršininko Aleksandro Barausko 79-ąsias ir kitų pasieniečių žūties metines bei įamžinti istorinių įvykių pasienyje tęstinumą.

VSAT Personalo valdybos Mokymo skyriaus inf.

Nuotraukos – JPB vadovės Rimos Zmitrovičienės