Mokinių vasaros atostogų metu – pažintis su pasieniečiais

Ketvirtus metus iš eilės pasieniečiai aktyviai prisidėjo prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos iniciatyvos „Atverk duris vasarai“, kuri suteikia mokyklinio amžiaus vaikams galimybę prasmingai leisti vasaros atostogas. Pasieniečių įdirbis neliko nepastebėtas – Vilniaus, Varėnos, Ignalinos ir Pagėgių pasienio rinktinių darbuotojai apdovanoti pažintine kelione į Lenkiją.

Iniciatyva „Atverk duris vasarai“ yra puiki galimybė pritraukti daugiau atostogaujančių mokinių dėmesio, supažindinti juos su pasieniečio profesijos galimybėmis, patraukliai pateikti jos darbo profilių įvairovę.

Šią vasarą prie iniciatyvos prisijungė ir galimybę daugiau nei 30 tūkst. vaikų turiningiau leisti vasarą suteikė 317 įstaigų tiek miestuose, tiek kaimo vietovėse. Tarp jų aktyviai veiklas organizavo ir akcijos organizatorių įvertinti buvo VSAT Vilniaus, Ignalinos, Pagėgių ir Varėnos pasienio rinktinių pasieniečiai. Jie, siekdami ugdyti mokinių patriotiškumą ir pilietiškumą, organizavo specialius renginius ir jų metu supažindino vaikus su pasieniečio darbo specifika: demonstravo tarnybinį transportą, naudojamą ginkluotę bei specialiąsias priemones, papasakojo apie pasienyje dirbančių kinologų veiklą.

Pasienio rinktinėse ir užkardose veiklų metu apsilankė daugiau nei 2000 jaunuolių.

Už prasmingą darbą minėtų pasienio rinktinių darbuotojai apdovanoti kelione į vieną moderniausių Europoje technologijų muziejų, Varšuvoje įsikūrūsį Koperniko mokslo centrą.

Pernai prie iniciatyvos prisijungusių Ignalinos, Varėnos ir Pagėgių pasienio rinktinių darbuotojai irgi buvo paskatinti ir vyko į pažintinę kelionę Suomijoje.

Iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“ 2016 m. veikė 162 edukacinės erdvės, 2017 m. – 320, pernai – 270 edukacinių erdvių.

Nuotraukos – Vilniaus pasienio rinktinės