Jaunųjų pasieniečių istorijos‬. Interviu su Almante (V)

Šiuo įrašu pabaigiame interviu seriją – „Jaunųjų pasieniečių istorijos‬“. Kurių tikslas daugiau papasakoti apie #JPB narius, jų veiklas ir motyvus dalyvauti šio būrelio veiklose. Taip pat pristatyti stojimo į Pasieniečių mokyklą sąlygas ir galimybes tapti šios mokyklos kursantu (-e). Penktajame interviu savo įžvalgomis dalinasi Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos  jaunoji pasienietė Almantė. 

1. Kiek laiko esi JPB narė? Kas paskatino prisijungti? 

Būrelio veiklose dalyvauju beveik 3 metus. Pasieniečių veikla domėjausi jau seniai, prisijungti paskatino draugė – jaunoji pasienietė.

2. Labiausiai įtraukianti veikla būrelyje buvo… 

Išskirčiau, šaudymo pratybas ir žygius. Šaudymas moko susikoncentruoti ir pasitikėti savimi, o žygiai – labiau suartina, kadangi kartu turime įveikti sunkų kelią iki tikslo. Tai moko komandinio darbo ir skatina bendradarbiavimą.

3. Padėk! Trūksta drąsos prisijungti prie būrelio narių. Tavo patarimas man… 

Nežinojimas kaip priims esami būrelio nariai, kelia įvairius klausimus. Tačiau mano #JPB kolektyvas yra labai šaunus ir draugiškas, visada padės ar pagelbės.
Užsiėmimų metu kartu mokomės ir išbandom naujus dalykus, kurie palieka labai didelius įspūdžius ir skatina motyvaciją.

4. Jei sportui kasdien skirčiau tik 20 min…

Sportas šioje veikloje man yra svarbus todėl kiekvienas stengiamės sportuoti.

 

Susidomėjai? Nori tapti Pasieniečių mokyklos kursantu (-e)? Tuomet apie stojimo sąlygas skaityk čia: https://bit.ly/3eEJUr1 ,o dokumentus siųsk iki liepos 15 d.