„Jaunieji pasieniečiai – sporto ir visuomeninėje veikloje“. Interviu su Patricija (I)

Pristatome interviu seriją – „Jaunieji pasieniečiai – sporto ir visuomeninėje veikloje‬“. Rašinių tikslas pristayti JPB narių veiklas neformalaus švietimo bei laisvalaikio veiklose bei skatinti narystę JPB, bei mokslus Pasieniečių mokykloje. Pirmasis interviu su Šiaulių Dainų progimnazijos auklėtine, Šiaulių pasienio užkardos jaunąja pasieniete Patricija (13 m.).

Kokia sporto šaka domiesi?

– Mane jau nuo mažens labai domino vandens sportas. Tad tėvai pastebėję šį mano potraukį ir užrašė į treniruotes baseine.

– Kaip apibūdintum trenerio reikšmę siekiant tikslų?

– Išties treneris turi labai didelę įtaką sportininkui. Jis ne tik geba nukreipti tinkama linkme, tačiau mato, ir kiek galiu padaryti. Visada pastebi, kokia mano nuotaika, pasikalba su manimi. Ir tai labai motyvuoja.

– Kurį sportinį pasiekimą vertini labiausiai? Kodėl?

– Labiausiai džiaugiausi, kai plaukimo varžybose pavyko pasiekti Lietuvos mergaičių rekordą (iki 13 metų) ir tapau kandidate į plaukimo meistrus.
Po šio rekordo labiau pasitikiu savo jėgomis, žinau, kad esu verta pasiekto rezultato. Treniruotėms skyriau labai daug laiko ir pastangų, jog pasiekčiau šį titulą.
Ar kyla (kildavo) sunkumų derinant sportą ir mokslus?
– Anksčiau kildavo sunkumų suderinti mokslus su sportu. Bet treniruočių režimui nusistovėjus, tapo lengviau susiderinti veiklas.
Kas motyvuoja, skatina sportuoti? Siekti įvairių pergalių?
Skatina tiek tėvai, tiek treneriai. Visų jų tikėjimas ir palaikymas, motyvuoja plaukti geriausiai, kaip tik galiu. Žinoma, kiekvienos laimėtos varžybos, bei pasiektas geresnis rezultatas skatina dar labiau stengtis.
Kodėl pasirinkai tapti JPB nare? Ką patartum svarstantiems apie narystę būrelyje?
– Beveik visi mano bendraklasiai yra Jaunieji pasieniečiai, tad ilgai galvoti, ar prisijungti nereikėjo. Užsiėmimuose turime labai daug aktyvios ir įdomios veiklos, tad man, kaip sportininkei, tai labai aktualu.
Kviečiu ir Tave jungtis prie mūsų!
Nuotrauka P. Geriksonaitės