Puškų pasieniečiai tęsia veiklą su mokyklų Jaunojo pasieniečio būreliais

Rugsėjo 1-ąją, prasidėjus naujiems mokslo metams ir nuskambėjus pirmiesiems skambučiams mokyklose, savo veiklą tęsia ir Jaunojo pasieniečio būreliai.

Pirmadienį vizitus į mokyklas atnaujino Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos pareigūnai. Vyriausioji specialistė Renata Romančenkienė su jaunesniuoju specialistu Romanu Kaško lankėsi Visagino „Atgimimo“ gimnazijoje.

Šioje gimnazijoje įsikūrusio Jaunojo pasieniečio būrelio vadovas Andrejus Kolga apie situaciją prie valstybės sienos su Baltarusija žino ne iš nuogirdų. Pats Andrejus nuo 2017 metų tarnauja Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos rinktinės 807 kuopoje vyr. eilinio pareigose ir šią vasarą kartu su kitų struktūrų pajėgomis atėjo į pagalbą Puškų pasienio užkardos pareigūnams.

Susitikimo su gimnazijos Jaunojo pasieniečių būrelio nariais metu vyriausioji specialistė R. Romančenkienė moksleiviams nupasakojo bendrą situaciją dėl neteisėtos migracijos Lietuvoje. Papasakojo, su kokiais iššūkiais susidūrė Puškų užkardos pareigūnai, kai per vieną dieną buvo sulaikoma iki 48 neteisėtai valstybės sieną kirtusių migrantų.

Jaunesnysis specialistas R. Kaško yra bepiločio orlaivio valdytojas, jis moksleiviams parodė įrašus, kuriuos radijo bangomis valdomas dronas užfiksavo pažeidėjų sulaikymo metu.

Jaunojo pasieniečio būrelio vadovas A. Kolga pasidžiaugė, kad būrelio veiklai naujai įrengė gimnazijos klasę, kurioje laiko pasieniečių atributiką bei turimas mokymo priemones.

Teksto autorė – Rima Maldžiūtė