Visagino jaunieji pasieniečiai išklausė paskaitą apie VSAT ir JPB veiklas

Ketvirtadienį popiet daugiau kaip dvi dešimtys Visagino „Atgimimo“ gimnazijos ir „Gerosios vilties“ progimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) narių susirinko „Atgimimo“ gimnazijos stadione. Čia jauniesiems pasieniečiams Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos kinologas Edvardas Milašius su tarnybiniu šunimi olandų avigane Hana pademonstravo parodomąją programą.

Po kinologo pasirodymo gimnazijos JPB vadovas Andrejus Kolga (Andrej Kolga) visus pakvietė į sporto salę, kur pademonstravo, kokius mokomuosius ginklus turi būrelis. Andrejus pasidžiaugė, kad JPB nariai turi galimybę treniruotis šaudydami iš pneumatinių ginklų: šautuvo, pistoleto ir netgi kulkosvaidžio. Norui pašaudyti iš šio ginklo ir išbandyti akies taiklumą neatsispyrė bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaickuvienė.

Vėliau būrelio vadovas visus nusivedė į naujai įkurtą JPB klasę, kur tiek gimnazijos būrelio nariams, tiek svečiams iš „Gerosios vilties“ progimnazijos pravedė įvadinę paskaitą. Jos metu A. Kolga nuodugniai papasakojo apie Valstybės sienos apsaugos tarnybą, kokie yra jos tikslai ir uždaviniai. Moksleiviai paskaitos metu sužinojo, kiek yra pasienio rinktinių, kokie ruožai kilometrais kiekvienai priklauso ir su kokiomis kaimyninėmis šalimis ribojasi. Būrelio vadovas išsamiai pristatė, kokias funkcijas atlieka pasieniečiai ir papasakojo apie juos rengiančią Pasieniečių mokyklą.

A. Kolga pasidžiaugė, kad JPB nariai turi galimybę su pasieniečio profesija susipažinti iš arčiau, apsilankydami padaliniuose: pasienio užkardose, Pasieniečių mokykloje, Aviacijos valdyboje, pasienio ruožuose, dalyvaudami žygiuose ir viktorinose.

Baigdamas paskaitą būrelio vadovas pademonstravo nuotraukas, kuriose įamžintos būrelio narių išvykos ir kitos veiklos.

 

Teksto autorė – Rima Maldžiūtė

Nuotraukos – JPB vadovo ir JPB narių