Kudirkos Naumiesčio JPB narių apsilankymas Kybartų pasienio užkardoje

Šiandien Kudirkos Naumiesčio JPB nariai kartu su vadove PPR bendruomenės pareigūne Kristina Minsevičiūte lankėsi Kybartų pasienio užkardoje. Čia juos pasitiko Kybartų pasienio užkardos SKS specialistas Antanas Valaitis kartu su jaunesniuoju specialistu Dariumi Lenku. Būrelio nariai turėjo galimybę pamatyti kaip vyksta išvykstančių ir atvykstančių transporto priemonių bei asmenų tikrinimas. Pareigūnai parodė bei paaiškino kaip veikia radiacinės kontrolės vartai bei širdies dūžių matuoklis.

Vėliau Antanas Valaitis papasakojo apie dokumentų tikrinimą bei pareigūnų naudojamą įrangą juos tikrinant. Būrelio nariai ne tik išgirdo apie dokumentams naudojamą specialų popierių, bet ir sužinojo keletą dokumentų apsaugos priemonių. O geriausios žinios kaip visuomet tos, kurias gali pritaikyti praktikoje, taigi ne vienas būrelio narys pasitikrino ar nešiojasi tikras pinigų kupiūras, bei suprato kaip galima jas pasitikrinti patiems.

Būrelio nariai sužinojo daug naujo, pamatė pasieniečių darbą iš arti, bei buvo dėkingi Kybartų pasienio užkardos pareigūnams už draugišką priėmimą.

Teksto ir nuotraukų autorė – K. Minsevičiūtė