Prie iniciatyvos – pagarbos išėjusiems – prisijungė ir JPB nariai

Kaip ir kasmet prieš vėlines, nors ir įtemptu pasieniečiams metu, jie rado laiko tradicijoms ir visą savaitę organizavo pagarbos išėjusiems iniciatyvą „Ypatingos žvakutės sužiba ant nelankomų kapų“. Šios iniciatyvos metu siekiama įtraukti vietos bendruomenes ir kartu su pasieniečiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės saugomame ruože sutvarkyti kovotojų už Lietuvos laisvę žuvimo vietas ir labiausiai apleistas bendruomenių kapavietes.

Šios iniciatyvos metu neliko nuošalyje ir Šalčininkų rajono Dieveniškių ,,Ryto“ gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai. Jie su būrelio vadove tvarkė Norviliškių kapines.

Pasak JPB vadovės VSAT Varėnos pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnės Gražinos Čižienės, džiugu, kad jaunimas auga neabejingas ir palaiko gražią idėją sutvarkyti apleistas kapavietes ir uždegti žvakutes. Juk tiek daug dabar senjorų, kurių artimieji gyvena svetur, ir jie, likę vieni, galbūt neturi galimybių fiziškai bei finansiškai važiuoti į kitą miestą tų kapų tvarkyti. Galbūt kai kurios amžinojo poilsio vietos taip ir liks neaplankytos.

Matant, kaip jaunimas su didžiuliu entuziazmu ir ryžtu daro gerą darbą, petys į petį dirba, bandydami su pasieniečiais atstatyti nuvirtusius medinius kryžius, švarina kapinių teritoriją nuo prikritusių lapų, esame tikri – tradicijos bus tęsiamos.

Tekstas ir nuotraukos – VSAT Varėnos pasienio rinktinės