Vilkaviškio ir Kudirkos Naumiesčio JPB nariai – šaulių organizuotame pėsčiųjų žygyje

Gruodžio 18 d. Suvalkijos šaulių 4-osios rinktinės Kazlų Rūdos 407-osios kuopos šauliai organizavo šaulių ir jų šeimų žygį, į kurį vyko ir keletas Kudirkos Naumiesčio bei Vilkaviškio Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) narių, kartu su vadove PPR bendruomenės pareigūne Kristina Minsevičiūte.

Lietingą gruodžio šeštadienį žygyje dalyvavo net 203 dalyviai, kurie maršrutą įvertindami savo jėgas ir pasiruošimą galėjo rinktis iš trijų Kazlų Rūdos girioje parengtų – 5, 9 ir 13 kilometrų trasų. Įveikę jas žygeiviai visą dieną nestokojo geros nuotaikos ir emocijų. Jaunieji pasieniečiai nariai pasirinko – 9 km trasą, kuri būrelio nariams nesukėlė didelių sunkumų.

Dalyvius į žygį išlydėjęs rinktinės vadas Egidijus Papečkys drauge su rinktinės štabo nariais ir Kazlų Rūdos kuopos vadais pasirūpino, kad klajokliams žygio metu netrūktų karštos arbatos, o finišo vietoje visų lauktų šauliška košė. Po žygio dalyvių Kazlų Rūdos girioje laukė aktyvios pramogos – virvės traukimas, šaudymo varžybos ir seklio įgūdžių patikrinimo rungtis. Na, o išdžiūti ir pasišildyti visi galėjo prie šaulių sukurto laužo. JPB nariai džiaugiasi nauja patirtimi ir pažintimi su šauliais.

Teksto autorė – K. Minsevičiūtė // Nuotraukos – LŠS