Kudirkos Naumiesčio JPB žygyje Vištyčio regioniniam parke

Kudirkos Naumiesčio JPB nariai dalyvavo žygyje, kurio metu įveikė net 15 km. Žygeiviai apsilankė Vištyčio pasienio užkardoje, kurioje užkardos specialistas Vytautas Keršys papasakojo ką pasieniečiai veikia užkardoje, pristatė pamainos vyresniojo, užkardos budėtojo bei vaizdo stebėjimo operatoriaus funkcijas.


Susipažinę su užkarda, ežero pakrante kartu su vadove Pagėgių PR bendruomenės pareigūne Kristina Minsevičiūte ir Vištyčio regioninio parko ekologu Vaidu Leonavičiumi patraukė link Vištyčio vėjo malūno. Vėjo malūnas pritaikytas ne tik lankymui, bet yra tapęs ir puikiu apžvalgos bokštu, užlipus į malūno viršų atsiveria Vištyčio miestelio bei ežero kraštovaizdžio panorama.

Keliaudami nuo malūno link Pavištyčio piliakalnio būrelio nariai suprato, kad Suvalkija nėra vien lygumos, būtent Vištytyje gali susipažinti su kalvotąja Suvalkija. Aišku būrelio nariai nepabūgo kalniukų ir šauniai juos įveikė. Na, o užlipus ant Pavištyčio piliakalnio atsiveria toks vaizdas, kad apsąla širdis, tik spėk grožėtis. Tolumoje mėlynuoja didžiulis Vištyčio ežeras, o už jo didinga Romintos giria, šiaurinėje piliakalnio papėdėje telkšo Grabausko ežeriukas. Nuo piliakalnio atsiveriantis vaizdas atperka visus žygio sunkumus.

Pasigėrėję šiais vaizdais Jaunieji pasieniečiai patraukė Trijų ežerų regyklos link, tai unikali vieta iš kurios matomi net trys ežerai – Vištyčio, Grabausko ir Pakalnių. Pasigrožėję Vištyčio regioninio parko vaizdais ir bundančia gamta, visi žygeiviai sugrįžo į Vištyčio PU, kur po kelionės galėjo atgauti jėgas bei pasistiprinti pasienietiška koše.

Teksto ir nuotraukų autorė – K. Minsevičiūtė