Išaiškinti sportiškiausieji Vilniaus rinktinės jaunieji pasieniečiai

Gegužės 17 d. VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje (Mickūnuose) vyko tradicinės Jaunojo pasieniečio būrelio narių sporto žaidynės.

Žaidynių tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp mokyklų ir pareigūnų, populiarinti pasieniečio profesiją, tęsti neformalaus vaikų švietimo tradicijas ir išrinkti sportiškiausiąją komandą, atstovausiančią VSAT organizuojamose Jaunojo pasieniečio būrelio narių sporto žaidynėse.

Žaidynėse dalyvavo 6-ios jaunųjų pasieniečių komandos ir viena prevenciniais tikslais integruota Vėliučionių vaikų Socializacijos centro komanda.

Atidarymo metu susirinkusius į renginį sveikino ir sėkmės rungtyse linkėjo VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai Jolita Kuncaitienė ir Rolandas Meidus.

Su žaidynių taisyklėmis dalyvius supažindino vyriausiasis teisėjas ir žaidynių rungčių sudarytojas –R. Meidus. Teisėjui padėjo Antakalnio gimnazijos auklėtinė jaunoji pasienietė Karina Terichova. Po instruktažo teisėjai informavo, kokia tvarka bus vykdomos rungtys. Renginį koordinavo Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė J. Kuncaitienė.

Po varžytuvių atidarymo, komandų nariai turėjo įveikti daugybę pasieniečių paruoštų rungčių. Pirmasis turas vyko rinktinės stadione pavadinimu ,,Ratas”. Šis ratas su kliūtimis sukėlė bene daugiausiai įspūdžių, visoms jaunųjų pasieniečių komandoms teko, ridenti padangas, šliaužti pro kamufliažinį tinklą atlikti pritūpimus su liemene. Fiksuojamas – paskutinio komandos nario laikas, kirtus finišo liniją. Įveikę pirmąjį turą, jaunuoliai stojo prie antrosios rungties – dalyvaujant visiems komandos nariams reikėjo traukti transporto priemonę (su vairuotoju).

Sporto žaidynių dalyviams atlikus visas rungtis, o komisijai suskaičiavus rezultatus, išaiškėjo nugalėtojai. Žaidynių dalyvius, atkakliai kovojusius ir visas jėgas atidavusius už savo būrelio garbę, pasveikino bendruomenės pareigūnai.

Absoliučiais žaidynių nugalėtojais tapo ir pirmąją vietą užėmė Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos auklėtiniai.

Likusieji dalyviai gavo bendruomenės pareigūnų padėkas už dalyvavimą, o Vėliučionių vaikų Socializacijos centro ugdytiniams bendruomenės pareigūnai pravedė prevencinę paskaitą.

Sporto žaidynių organizatoriai džiaugiasi, kad vaikai noriai dalyvavo žaidynėse.

 

Vėliučionių vaikų socializacijos centro puslapyje rašoma:

,,Sporto žaidynių I, II, III vietos laimėtojų komandos buvo apdovanotos taurėmis bei medaliais, o mes buvome apdovanoti padėka ir turėjome puikią galimybę praleisti smagią dieną su būrelio nariais bei nuoširdžiais pareigūnais Jolita ir Rolandu.

Dėkojame Vilniaus pasienio rinktinei ir jos atstovams už puikiai organizuotas žaidynes. Šis renginys tai puikus įrankis siekiant populiarinti pasieniečio profesiją ir skatinti vaikų užimtumą, sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą. Neabejotina, kad dalis iš šių vaikų pasirinks pasieniečio profesiją bei mokymąsi Pasieniečių mokykloje.

VVSC mokiniai su nekantrumu laukia susitikimo su pareigūnais Jolita Kuncaitiene ir Rolandu Meidumi, kuris vyks jau birželio mėnesį mūsų Centre”.

 

 

Jaunojo pasieniečio būrelių sporto žaidynės – Vėliučionių vaikų socializacijos centras (vvsc.lt)

Teksto ir nuotraukų autorė – Dovilė Sabaliauskienė