Išvyka į Lietuvos Respublikos Seimą

Gruodžio 5 d. Lietuvos Respublikos Seime baigiamajame konkurso renginyje ,, Balsas Prieš Smurtą“ dalyvavo VSAT Varėnos pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Gražina Čižienė kartu su Gintaro Žagunio pasienio užkardos Jaunojo pasieniečio būrelio nare Valerija Chatkevič. Primename, kad Valerijos piešinys ,,Smurtas – tai ne išeitis“  Šalčininkų rajono savivaldybės paskelbtame konkurse užėmė prizinę vietą.

Išvyką į renginį suorganizavo Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Jurgita Lapinskaitė-Tolstošejeva. Į renginį vyko Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė, Eišiškių laisvalaikio ir verslo centro atstovės bei būrys rajono jaunimo, kuris dalyvavo baigiamajame konkurso „Kiekvienas balsas prieš smurtą svarbus“ renginyje.

Renginys prasidėjo Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos mokinių muzikiniu sveikinimu. Po menų mokyklos pasirodymų susirinkusius pasveikino Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bei Moterų informacijos centro direktorė Jūratė Šeduikienė.

Paskelbus laureatų apdovanojimų rezultatus, paaiškėjo, kad tarp daugybės talentingų jaunuolių darbų iš šešių Vilniaus apskrities savivaldybių net dvi nominacijos atiteko Šalčininkų rajono jaunimui. Be to, pažymėtina, kad nemažai simpatijų per mobiliąją parodą sulaukė ir kiti Šalčininkų rajono jaunimo darbai.

Vilniaus Pilaitės  gimnazijos mokiniai parengė viktoriną renginio dalyviams – pasitikrinti ir užtvirtinti turimas žinias apie smurtą artimoje aplinkoje.

Vilniaus universiteto Kriminologijos magistro studentai apžvelgė grėsmes moksleivėms internete, pasidalijo parengtais lankstinukais.

Renginio pabaigoje jaunimas buvo pakviestas į ekskursiją  po Lietuvos Respublikos Seimą.

Džiugu, kad kiekvienas jaunuolis dalyvavęs konkurse gavo atminimo dovanėles, o juos lydintys asmenys – PADĖKAS už jaunuolių paskatinimą dalyvauti konkurse.

Teksto autorė – Gražina Čižienė