Gimnazistai supažindinti su URC veikla

Pirmadienį VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje lankėsi 14 Vilniaus pasienio rinktinės Mickūnų gimnazijos mokinių – Jaunojo pasieniečio būrelio narių.

Į šį VSAT padalinį būsimuosius pasieniečius atlydėjo JPB vadovė, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos jaunesnioji specialistė Rima Zmitrovičienė. Apsilankymo tikslas – supažindinti jaunuosius pasieniečius su pasieniečių darbo specifika ir tarnybos organizavimu URC.

Svečius svetingai pasitiko URC Tyrimų skyriaus vyresnioji specialistė Lina Verikovskienė, Apsaugos skyriaus vyresnysis specialistas Valerijus Ivanovas ir Priėmimo sąlygų organizavimo skyriaus Socialinis darbuotojas Raimondas Gaidys. URC dirbantys pasieniečiai  supažindino svečius su šio VSAT padalinio funkcijomis, specialiosiomis priemonėmis, veikla, pareigūnų kasdienybe. Jaunuoliai išgirdo daug įdomių istorijų apie pabėgėlių gyvenimą ir likimus.

Po vizito centre R. Zmitrovičienė akcentavo, kad tokios mokinių išvykos į VSAT padalinius yra labai naudingos. Jaunuoliai gauna būtinų žinių apie pasieniečių darbą, sužino, kokia yra tokios veiklos specifika. Toks ir buvo vienas svarbiausių mokinių apsilankymo URC tikslų.

Užsieniečių registracijos centras yra specializuotas VSAT padalinys, skirtas laikyti sulaikytus užsieniečius ir teismo arba Migracijos departamento sprendimu laikinai apgyvendinti prieglobsčio prašytojus, vykdyti užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

Mokiniai dėkoja JPB vadovei R. Zmitrovičienei už turiningai praleistą laiką.

Teksto autorė – Dovilė Sabaliauskienė // Nuotraukos – R. Zmitrovičienės