Susitikimuose su JPB nariais pristatyta pasieniečių veikla

Prieššventiniu laikotarpiu Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė su Pasieniečių mokyklos Instruktorių skyriaus specialistais lankėsi Švenčionių ir Visagino mokymo įstaigose. Susitikimuose su Jaunojo pasieniečio būrelių nariais pristatyta pasieniečio profesija, demonstruoti tarnyboje naudojami ginklai ir specialiosios priemonės.

Praėjusią savaitę rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolanta Vaickuvienė su Pasieniečių mokyklos Instruktorių skyriaus vyriausiais specialistais Jevgenijumi Pozniakovu ir Rimu Stundžėnu lankėsi Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje.

Bendruomenės pareigūnė pasveikino 24-is naujus gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio narius ir pristatė jiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų veiklą, papasakojo, kokias funkcijas atlieka pasieniečiai. Moksleiviai paskaitos metu sužinojo apie būrelio veiklas, jo nariams organizuojamus renginius.

Pasieniečių mokyklos Instruktorių skyriaus specialistai gimnazistams pademonstravo VSAT pareigūnų tarnyboje naudojamus ginklus bei specialiąsias priemones. Pareigūnai išsamiai papasakojo apie ginklų: pistoletų GLOCK, pistoleto-kulkosvaidžio, lygiavamzdžių ir automatinių šautuvų bei specialiųjų priemonių, tokių kaip antidronas, elektrošokas (taseris), šarvinė liemenė, žiūronai, guminė lazda, šalmas, paskirtį bei jų panaudojimą tarnyboje.

Tokia paskaita gruodžio 12 d. buvo organizuota ir Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio nariams.

Bendruomenės pareigūnė J. Vaickuvienė ir Instruktorių skyriaus vyriausiasis specialistas R. Stundžėnas moksleiviams papasakojo apie pasieniečių darbo specifiką, aptarė, kokiomis savybėmis turi pasižymėti žmogus, norintis būti šios profesijos atstovu. Pareigūnai pristatė pasieniečių naudojamą ginkluotę ir specialiąsias priemones.

Kiek kitokio formato paskaita buvo organizuota Visagino „Atgimimo“ gimnazijos jauniesiems pasieniečiams. Dvylika gimnazistų su būrelio vadovu Andrejumi Kolga susirinko į Viešojo saugumo tarnybos tirą.

Šaudykloje jiems Pasieniečių mokyklos pareigūnai pademonstravo pasieniečių tarnyboje naudojamą ginkluotę ir specialiąsias priemones, papasakojo apie šaunamųjų ginklų dalis. Moksleiviai buvo mokomi, kaip taisyklingai laikyti ginklą, o paskaitai einant į pabaigą visiems suteikta galimybė pašaudyti iš pneumatinio ginklo.

Tądien į šaudyklą atvykusi Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos vadovybė pagerbė ir praėjusios Kariuomenės dienos proga pasveikino Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės 807 pėstininkų kuopos karį savanorį, Visagino „Atgimimo“ gimnazijos Jaunojo pasieniečio būreliui vadovaujantį Andrejų Kolgą.

VSAT vado vardu už bendradarbiavimą, dvišalių santykių plėtojimą, nuolatinę geranorišką pagalbą ir nuopelnus Valstybės sienos apsaugos tarnybai Puškų užkardos vadas Andrius Abramavičius A. Kolgai įteikė apdovanojimą – Antrojo laipsnio Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklą „Už pavyzdingą tarnybą“.

Teksto autorė – Rima Maldžiūtė