JPB nariai supažindinti su praktinėmis šaudymo subtilybėmis

Ketvirtadienio popietę gausus būrys Vilniaus miesto ir rajono jaunųjų pasieniečių atvyko į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės vadavietę, kurios teritorijoje įsikūrusioje šaudykloje, vyko specialūs šaudymo pradmenų mokymai. Mokymų metu mokiniai supažindinti su šaudybos ir ginkluotės pagrindais.

70 jaunuolių lydėjo JPB vadovas – VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnas Rolandas Meidus. Mokymai pradėti nuo instruktažo, – profesionalus instruktorius Eimantas Vaikasas papasakojo apie šaudybos elementus, akcentavo pagrindines saugaus elgesio su šaunamuoju ginklu taisykles, supažindino su šaunamojo ginklo dalimis.

Praktinė mokymų dalis pradėta nuo supažindinimo su pasienio pareigūnų tarnyboje naudojamu ginklu Glock 19. Tokį ginklą pasieniečiai dažniausiai turi tarnybos metu. Jaunojo pasieniečio būrelio nariai mokymų metu supažindinti su ginklo dalimis, parodytas Glock 19 dalinis išardymas, išsamiai paaiškinta, kad norint išardyti ginklą, jo dalys turi būti sudedamos iš eilės. Kaip įprasta, tokio susitikimo metu, kiekvienas JPB narys pabandė išardyti ir surinkti ginklą.

Įsisavinus saugaus elgesio taisykles, vyko praktinis įgytų teorinių žinių pritaikymas – mokiniai turėjo realią galimybę išbandyti akies taiklumą ir šaudyti iš automato MP 5 į taikinius specialiai įrengtoje šaudykloje. Kiekvienas JPB narys galėjo palaikyti ginklą savo rankose ir iššauti keletą šūvių į taikinį. Taikliausieji džiaugėsi būrelio vadovo Rolando įteiktais suvenyrais.

Po šaudybos pradmenų, smalsiausiems JPB nariams, nepabūgusiems šalčio, buvo pravesta ekskursija po Vilniaus pasienio rinktinės teritoriją. Rolandas Meidus papasakojo apie kinologinę veiklą ir Kinologijos centrą, parodė sulaikytuosius automobilius, sraigtasparnio aikštelę.

Po šaudybos ir pažintinės ekskursijos, visi Jaunojo pasieniečio būrelio nariai ir juos lydintys mokytojai kupini emocijų išvyko namo.

Teksto autorė – Dovilė Sabaliauskienė