Visagino krepšinio mokykloje virė kovos tarp Jaunųjų pasieniečių komandų

Vasario 9 d. Visagino krepšinio mokykloje vyko Jaunojo pasieniečio būrelių narių krepšinio 3×3 varžybos. Jau tradicinėmis tapusiose, kasmet organizuojamose varžybose susirungė 14 komandų iš 7 Ignalinos ir Švenčionių rajonų bei Visagino miesto mokymo įstaigų.

Šių varžybų tikslas – populiarinti mėgėjų krepšinį, prisidėti prie masinio sporto plėtojimo Lietuvoje, skatinti jaunimo sportinę veiklą ir fizinį aktyvumą bei populiarinti pasieniečio profesiją.

Šiais metais į Visagino krepšinio mokyklos aikštelę savo taiklumą atvyko išbandyti po dvi (vaikinų ir merginų) komandas iš Ignalinos Česlovo Kudabos, Ignalinos rajono Vidiškių, Didžiasalio „Ryto“ gimnazijų, Švenčionių Zigmo Žemaičio, Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijų bei šio miesto šeimininkų – Visagino „Atgimimo“ gimnazijos ir „Gerosios vilties“ progimnazijos komandos.

Į krepšinio turnyrą atvykusius jaunuosius krepšininkus pasveikino šio renginio organizatorė Vilniaus pasienio rinktinės vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Jolanta Vaickuvienė ir Visagino miesto savivaldybės Administracijos direktorius Virginijus Andrius Bukauskas. Svečias žaidėjams linkėjo ištvermės, ryžto ir taiklios rankos siekiant pergalės, o varžybų organizatoriams dėkojo už iniciatyvą suburiant jaunimą bei jų skatinimą aktyviai dalyvauti sportinėje veikloje.

Krepšinio 3×3 varžybų vyresnysis teisėjas – Visagino krepšinio mokyklos direktorius Aleksandras Braznikovas turnyro dalyvius supažindino su varžybų taisyklėmis ir paskelbė rungtynių pradžią.

Visos komandos žaidė dviejuose pogrupiuose.

Pusfinalyje susitiko merginų komandos iš Didžiasalio „Ryto“ ir Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijų bei Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos (I komanda) ir Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos.

Kovoje tarp didžiasaliečių ir ignaliniečių, užtikrintu rezultatu 5:0 laimėjo Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos merginų komanda ir išėjo į finalą. Po kovų tarp švenčionėliškių ir visaginiečių, rezultatu 4:0 toliau kovoti finale liko gimnazistės iš Švenčionėlių.

Šios dvi pusfinalius laimėjusios komandos finale susirungė dėl I-II vietų, o dėl III vietos į aikštę kovoti išėjo Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos ir Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos jaunosios krepšininkės.

Po finalinės kovos merginų komandos prizines vietas pasidalino taip: I-ąją vietą rezultatu 1:0 iškovojo Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos komanda, II-oji vieta atiteko Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos I komandai, III-ąja džiaugėsi Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos krepšininkės.

Po kovų krepšinio aikštelėje išaiškėjo ir A bei B pogrupiuose žaidusių vaikinų komandų rezultatai. Pusfinalyje susitiko komandos iš Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ir Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos bei Vidiškių ir Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijų.

Kovoje tarp švenčioniškių ir visaginiečių, rezultatu 10:5 laimėtojais tapo Švenčionių Karaliaus Mindaugo gimnazijos I komanda, o rungtynės tarp vidiškiečių ir švenčionėliškių, rezultatu 7:5 baigėsi Vidiškių gimnazijos žaidėjų naudai.

Dvikovas laimėjusios komandos tarpusavyje susirungė dėl I-II vietų, o dėl III-osios kovoti išėjo Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos ir aikštelės šeimininkų – Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos jaunųjų krepšininkų ekipos.

Po finalinės kovos vaikinų komandos prizines vietas pasidalino taip: I-ąją vietą rezultatu 11:2 iškovojo Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos komanda, II-oji vieta atiteko Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos komandai, garbinga III-ąja vieta džiaugėsi Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijos jaunieji krepšininkai.

Su pergale krepšinio žaidėjus pasveikino, apdovanojo medaliais ir diplomais Vilniaus pasienio rinktinės vyresnioji specialistė (bendruomenės pareigūnė) Jolanta Vaickuvienė. Pirmų vietų komandoms-nugalėtojoms varžybų organizatorė įteikė simbolines dovanas – krepšinio kamuolius.

Už pagalbą organizuojant ir pravedant krepšinio varžybas bendruomenės pareigūnė padėkojo Visagino krepšinio mokyklos direktoriui Aleksandrui Braznikovui ir varžybose teisėjavusiems Visagino „Verdenės“ gimnazijos moksleiviams Sauliui Navickui ir Ignui Šalnai bei Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro moksleiviui Deividui Čiučiulkai. Atsidėkodama varžybų organizatorė talkininkams padovanojo krepšinio kamuolį ir įteikė atminimo dovanėles su VSAT logotipu.

I vieta – Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto” gimnazijos merginų komanda

I vieta – Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos vaikinų komanda

II vieta – Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos merginų komanda

II vieta – Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos vaikinų komanda

III vieta – Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos merginų komanda

III vieta – Visagino „Gerosios vilties” progimnazijos vaikinų komanda

Teksto ir nuotraukų autorė – Rima Maldžiūtė