Kudirkos Naumiesčio JPB lankėsi Bardinų pasienio užkardoje ir Pagėgių pasienio rinktinėje

Kudirkos Naumiesčio JPB nariai kartu su vadove Pagėgių PR bendruomenės pareigūne Kristina Minsevičiūte vyko į Pagėgių pasienio rinktinę. Pakeliui jaunieji pasieniečiai aplankė Martyno Jankaus muziejų, kuriame kartu su Egidijaus Platūkio pasakojimais apžiūrėjo „Mažosios Lietuvos paveikslų sodo“ ekspoziciją esančią po atviru dangumi. Vaikams patiko, paveikslai, bei jų tapymo istorijos. Po parodos kartu su Pagėgių pasienio rinktinės bendruomenės pareigūne Irina Zagorskiene visi nuvyko ant Rambyno kalno, beveik visi būrelio nariai čia lankėsi pirmą kartą, o kaip sakė Egidijus Platūkis, negali sakyti, kad buvai ant Rambyno kalno, jei nei karto nenulipai nuo jo ir neužlipai į viršų. Taigi visi būrelio nariai prasimankštino, tiek nulipdami nuo Rambyno kalno, tiek užlipdami į jį.

Po mankštos bendruomenės pareigūnė Irina pakvietė visus į Bardinų pasienio užkardą, kur jaunieji pasieniečiai ne tik sušilo gerdami arbatą, bet ir susipažino su Budėtojų dalies pareigūnų darbo ypatybėmis. Pareigūnė Irina papasakojo apie užkardos pamainos vyresniojo, bedėtojo bei vaizdo sistemos stebėjimo operatoriaus atliekamas funkcijas.

Atsisveikinę su bendruomenės pareigūne Irina, JPB nariai išvyko į Pagėgių pasienio rinktinę, kur juos pasitiko Pagėgių pasienio rinktinės vyresnioji specialistė, bendruomenės pareigūnė Dovilė Jankauskienė. Pareigūnė būrelio narius pirmiausia supažindino su VSAT Pagėgių pasienio rinktinės saugomu ruožu, struktūra, veikla, pasieniečių atliekamomis funkcijomis. Parodė ekspoziciją po atviru dangumi, muziejų ir jame esančius eksponatus. Daug informacijos suteikė apie sulaikytas ir iš kontrabandininkų konfiskuotas transporto priemones, dronus, lėktuvėlius, naščius ir pan. Vaikai galėjo ne tik apžiūrėti muziejaus eksponatus, bet ir išbandyti, kokį svorį dažniausiai neša kontrabandininkai.

JPB nariai apsilankė ir rinktinės šaudykloje, kur Karybos reikalų skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Jazukevičius aprodė Pagėgių pasienio rinktinėje esančias šaudyklos patalpas, papasakojo apie pasieniečių tarnyboje naudojamą ginkluotę ir spec. priemones, bei įvairias situacijas su kuriomis pareigūnams tenka susidurti tarnybos metu. Jaunuoliai galėjo ne tik pasimokyti ginklų laikymo, sužinoti saugaus elgesio su ginklu taisykles, bet ir išbandyti taiklumą imitaciniais šaudmenimis.

Po visko kalbėdami su bendruomenės pareigūnėmis JPB nariai uždavė klausimus apie stojimo į pasieniečių mokyklą galimybes.

Teksto ir nuotraukų autorė – Kristina Minsevičiūtė