Jaunojo pasieniečio bei jaunųjų šaulių būrelių nariai apsilankė Kybartų pasienio užkardoje

Penktadienį Kybartų pasienio užkardoje apsilankė Vilkaviškio jaunojo pasieniečio būrelio bei Vilkaviškio  jaunųjų šaulių būrelio nariai su jais lydinčiais asmenimis.

Kybartų pasienio veiklą atvykusiems svečiams  pristatė jaunesnioji specialistė Neringa Grigutienė. Apsilankę Kybartų PKP, jaunuoliai susipažino su pasienio kontrolės punktuose atliekama pasienio tikrinimo procedūra, radiacijos kontrole, kaip Širdies dūžių matuokliu atliekamas automobilio tikrinimas. Jaunesnieji specialistai Aidas Burbulis bei Dainius Kanapskis papasakojo apie asmenų bei transporto priemonių tikrinimą.  Kaip nustatomos  dokumentų klastotės, supažindino jaunesnysis specialistas Tomas Šukaitis.

Po pažinties su Kybartų pasienio užkardos veikla, atvykę svečiai apsilankė prie valstybės sienos su RF. Nei vienas iš būrelių narių nebuvo anksčiau buvę taip arti valstybės sienos, todėl jiems buvo įdomu, koks sienos žymėjimas, kaip siena stebima, kokia tvora juosia mūsų valstybės sieną.

Vizito pabaigoje, jaunuoliai  apsilankė ir Kybartų pasienio užkardos budėtojų dalyje, kur aptarė užkardos veiklą ir kur užkardos pareigūnai D. Kasulaitis bei M. Jankeliūnas atvykusiems svečiams parodė užfiksuotus vaizdo kameromis vaizdus su prie sienos migruojančiais gyvūnais.

Po vizito, jaunuoliai pasidalino įspūdžiais, pritaikė savo turimas ankstesnes žinias užduodant klausimus ir susipažįstant su pasieniečių veikla.

Teksto autorė – Neringa Grigutienė