Vilniaus pasienio rinktinės šaudykloje praktikavosi Mickūnų gimnazistai

Trečiadienį Vilniaus pasienio rinktinėje lankėsi Mickūnų gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai. Rinktinės šaudykloje jiems buvo pravesti praktiniai šaudymo mokymai.

Į rinktinės šaudyklą atvykusiai grupei gimnazistų Pasieniečių mokyklos Instruktorių skyriaus vyriausiasis specialistas Konstantinas Ceinorius papasakojo apie pasieniečių tarnyboje naudojamą ginkluotę bei įvairias situacijas, su kuriomis pareigūnams tenka susidurti tarnybos metu.

Praktinius mokymus instruktorius pradėjo nuo instruktažo. Pareigūnas gimnazistus supažindino su saugaus naudojimosi šaunamuoju ginklu taisyklėmis, papasakojo apie pistoleto Glock-19 sandarą. Įsisavinę informaciją, kiekvienas turėjo galimybę paimti ginklą į rankas, pats jį išardyti ir surinkti. Moksleivių džiaugsmui mokymų kulminacija buvo šaudymas iš pristatyto ginklo.

Po praktinių mokymų į Vilniaus pasienio rinktinę atvykusiems gimnazistams buvo organizuota ekskursija po rinktinės teritoriją. JPB būrelio vadovė Vilniaus oro uosto pasienio užkardos jaunesnioji specialistė Rima Zmitrovičienė JPB nariams aprodė rinktinės teritoriją, grupė apsilankė Kinologijos centre. Ekskursijos metu pareigūnė pristatė rinktinės veiklą.

Teksto autorė Rima Maldžiūtė // Nuotraukos R. Zmitrovičienės