Parodoje „Karjera & studijos 2023“ pristatyta pasieniečio profesija

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Karjera & studijos 2023“ Pasieniečių mokyklos darbuotojai kartu su kitais Valstybės sienos apsaugos tarnybos  padalinių  pareigūnais pristatė  pasieniečio profesiją.

Parodos metu karjeros kelią besirenkantys ar keičiantys asmenys turėjo puikią galimybę tiesiogiai pabendrauti su Pasieniečių mokyklos pareigūnais, kursantais ir darbuotojais, sužinoti aktualią informaciją apie pasieniečių vykdomą veiklą, atrankos procesą, mokymosi ir karjeros galimybes iš pirmų lūpų.

Susidomėjusieji Pasieniečių mokykla dažniausiai domėjosi kokie yra reikalavimai stojant į mokyklą,  kokio dydžio  mokamos stipendijos, kokie reikalavimai norint praeiti CMEK  ir kokios karjeros galimybės pasienyje?

Valstybės sienos apsaugos tarnybos stende ir ekspozicijoje parodos lankytojai galėjo išvysti demonstruojamą VSAT pareigūnų ekipuotę, tarnyboje naudojamą techniką,  pamatyti kinologus ir jų augintinius, gauti daug naudingos informacijos apie pasieniečio profesiją.

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda  kasmet pritraukia labai daug jaunų žmonių. Ji kasmet keičia stilių, tampa vis inovatyvesnė, įvairesnė ir žaismingesnė. Kiekvienais metais į parodą atvykusios įstaigos ir organizacijos pateikia daug naudingos ir reikalingos informacijos apie mokymąsi, studijas ir karjerą.

Teksto ir nuotraukų autorė – Asta Šimkuvienė