Vilniaus rinktinėje pasieniečio profesija domėjosi vaikai iš Vilniaus miesto gimnazijų

Trečiadienį Vilniaus rinktinėje drauge su pedagogais lankėsi grupė aktyvių ir susidomėjusių pasieniečio profesija jaunuolių.

Svečiams buvo pristatyta rinktinės veikla, parodytos skaidrės apie kinologinę veiklą ir dresūrai naudojami daiktai bei tarnybinės patalpos.

Kiek vėliau lauke kinologinės veiklos skyriaus pareigūnai parodė net keletą programų su tarnybiniais šunimis. Paaugliams įspūdį paliko augintinių paklusnumas, daikto ir asmens paieška bei įtariamojo pažeidėjo sulaikymas.

Susipažinę su kinologijos darbu, grupė patraukė link šaudyklos, kur buvo paaiškinta kaip vyksta šaudymo pratybos, kokius ginklus naudoja pasieniečiai ir kokiais atvejais. Kilo daug klausimų ne tik paaugliams, bet ir dėstytojams. Ypač susižavėjęs šaudymu ir ginklais buvo Lietuvos Jaunųjų krikščionių sąjungos vadovas Algirdas Čiukšys.

Ekskursijos metu paaugliai apžiūrėjo sraigtasparnių nusileidimo aikštelę. Pasirodo vaikus ypač domina aviacija ir kokios galimybės tapti ne tik pasieniečiais, bet ir pilotais.

Iniciatyvūs vilniečiai smalsavo apie pasieniečių uniformas ir rikiuotę. Pamėgino ją suformuoti patys ir drausmingai žygiuoti Vilniaus rinktinės teritorijoje. Antakalnio gimnazijos pedagogas Egidijus Lukaševičius pasidalino savo patirtimi apie tarnybą Lietuvos Kariuomenėje jos naudą bei džiaugėsi, kad šiuolaikinį jaunimą domina jėgos struktūros, drausmė bei tvarka. Taip pat turi gyrė už pilietiškumo jausmą.

Kadangi jaunuoliai išreiškė norą būti Vilniaus rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelio nariais, o juos lydintys asmenys iniciatyvą  palaikė, šis klausimas buvo aptartas su Vilniaus rinktinės Štabo viršininku, laikinai atliekančiu vado funkcijas Alvydu Jankausku.

„Žinoma, pritariame būrelio steigimui ir prisidėsime prie pilietiškų vaikų ugdymo bei švietimo. Džiaugiamės, kad vaikai domisi mūsų specialybe ir yra didelė tikimybė, kad tai būsimieji mūsų darbuotojai. Kuo anksčiau pradėsime juos šviesti ir mokyti, tuo bus lengviau ateityje, o dirbti ateis tikrai motyvuoti ir žinantys ko nori žmonės jau susipažinę su mūsų sistema bei organizacija“ – teigė Vilniaus rinktinės vadovas.

„Labai džiaugiamės tokia VSAT Vilniaus rinktinės iniciatyva steigti jau šeštą būrelį ir tikrai palaikome šią iniciatyvą“- teigė abu ekskursijoje dalyvavę ir vaikus lydėję grupės vadovai.

Vilniečiai nekantravo klausinėdami apie kitą susitikimą ir su šypsenomis išvyko į namus.