Bendra dviejų JPB narių veikla

Gruodžio 17 dieną buvo organizuotas dviejų Pagėgių pasienio rinktinės Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) narių susitikimas, kuris vyko Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardoje.

Pirmadienio popietę Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro bei Kudirkos Naumiesčio JPB nariai turėjo galimybę apžiūrėti užkardoje esančias patalpas. Budėtojų dalis bei laikino sulaikymo patalpa sulaukė didžiausio jaunuolių susidomėjimo. Vėliau užkardos pamainos vyresnysis Darius Dubinskas supažindino su pasienio pareigūnų tarnyboje  naudojamais šaunamaisiais ginklais, jų pagrindinėmis dalimis, parodė dalinį ardymą, paaiškino, kad ardant ginklą, dalys dedamos  iš eilės, kad kuo greičiau būtų galima ginklą paruošti šaudymui.

Kiekvienas turėjo galimybę, išardyti ir  surinkti ne tik dažniausiai pasieniečių naudojamą Glock 19 bet ir automatą AK-47S.

Teorijos žinioms įtvirtinti buvo surengtos mini šaudymo varžybos iš pneumatinio šautuvo, kurių metu buvo skaičiuojami taškai ir išrinktas taikliausias šaulys.

Nugalėtojų ar pralaimėjusių šį kartą nebuvo, susitikimas prieš gražiausias metų šventes baigėsi prie arbatas puodelio, aptariant būsimas kitų metų veiklas.

Nuotraukos Andriaus Birštono.