Mickūnų gimnazijos JPB nariai lankėsi Lavoriškių pasienio užkardoje

Pirmadienį Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Mickūnų gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio  nariai lankėsi  Lavoriškių pasienio užkardoje. Į užkardą atvykusius JPB narius pasitiko vyriausiasis specialistas Ryšard Juckevič ir vyresnioji specialistė Nijolė Pranckuvienė.

Jaunensysis specialistas Andrej Novickij demonstruoja ginkluotę ir tech. priemones. Kiekvienas iš jaunuolių turėjo galimybe palaikyti šaunamąjį ginklą. Daugumai iš jų tai buvo pirmasis kartas, kuomet jie turėjo progą paimti ginklą į savo rankas.

Vyriausiasis specialistas Ryšard Juckevič paaiškino kas yra pasienio ruožas, valstybės sienos apsaugos zona (VSAZ), kokie teisiniai režimai galioja nurodytose teritorijose, akcentavo kokius dokumentus privalo turėti asmenys, būdami pasienio ruože ar VSAZ.

Kiek vėliau buvo aplankytas Lavoriškių pasienio kontrolės punktas. Lankydamiesi įvairiuose padaliniuose ir punktuose, JPB nariai susipažįsta ne tik su bendromis pasieniečių veiklomis ir tarnyba, bet ir su tik tam padaliniui būdingomis funkcijomis ir specifika.

Moksleiviams buvo pristatyta ir papasakota apie šiuolaikines, modernias stebėjimo sistemas. Jie patys turėjo galimybę  pamatyti, kaip vyksta darbas, kaip stebimas saugomas pasienio ruožas.

Atvykimas į užkardą – tai puiki galimybė būrelio nariams domėtis pasieniečio profesija. Vyriausiasis specialistas Ryšard Juckevič pravedė paskaita apie dokumentu klastojimo budus.