Lavoriškių gimnazijos JPB nariai Vilniaus oro uoste domėjosi pasieniečių darbu

Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos Jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai lydimi vadovės Nijolės Pranckuvienės lankėsi Vilniaus oro uosto pasienio užkardoje. Čia jaunieji pasieniečiai susipažino su užkardoje tarnybą atliekančių pasieniečių darbu.

Pirmiausia vaikams buvo aprodytos tarnybinės patalpos. Kad į jas patektų, ekskursantai turėjo praeiti Aviacijos saugumo patikrą, jiems išdalintos laikinosios svečių kortelės. Čia buvo paaiškinta kur, kaip ir kodėl asmenys yra tikrinami, ką draudžiama neštis ir kodėl tai nėra saugu. Svečiams buvo parodytas filmas apie Vilniaus oro uosto pasienio užkardos istoriją ir raidą.

Mokiniai buvo supažindinti su Vilniaus oro uosto pasienio užkardos tarnybinėmis patalpomis, sulaikytųjų asmenų patalpomis bei budėtojų užkardos dalimi. Vėliau būrelio nariams buvo aprodytos atvykimo ir išvykimo salės, mokiniai iš arti galėjo pamatyti keletą lėktuvų. Jaunuoliai aiškinosi, ką reiškia Šengeno ir ne Šengeno šalys, sužinojo apie laisvą asmenų judėjimą, šalių asmenų patikros ypatumus. Mokiniams pristatytos ir dokumentų tikrinimo subtilybės.