JPB narių popietė Pagėgių pasienio rinktinėje

Spalio 18 d. Pagėgių pasienio rinktinę aplankė Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos bei Vilkaviškio Vaikų ir Jaunimo centro Jaunojo pasieniečio būrelių (JPB) nariai. Jaunuolius atlydėjo būrelių vadovai – Dainius Stepšys – Kudirkos Naumiesčio užkardos vadas ir Andrius Birštonas – Vištyčio pasienio užkardos jaunesnysis specialistas. Svečius pasitiko, būrelio koordinatorė Vita Ažnė bei bendruomenės pareigūnė – Dovilė Jankauskienė.

Vizitas prasidėjo nuo rinktinėje įrengtos lauko ekspozicijos, kurioje yra ne tik kontrabandos gabenimui naudotos priemonės, bet ir tarnyboje nebenaudojamų transporto priemonių.

Rinktinės muziejuje buvo apžiūrėti ten surinkti eksponatai ir prisiminta „Ramzio“ istorija, keletas JPB narių neatsispyrė norui pabandyti panešti naščius su „nelegaliu kroviniu“.

Po supažindinimo su rinktinės istorija, jos struktūra, skyriais JPB nariai buvo pakviesti į susirinkimų salę, kurioje jų laukė arbatos puodelis. O kad laikas nepraeitų veltui pareigūnės, Vita ir Dovilė, surengė viktorina.

Iš kart po vizito rinktinėje moksleiviai lankėsi Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų pasienio užkardoje, kurioje buvo pristatyta šioje užkardoje veikianti vaizdo stebėjimo sistema ir pademonstruota tarnyboje  esanti ginkluotė.

Po apsilankymo užkardoje, lydimi savo vadovų, mokiniai vyko į Panemunės  sienos punktą, kuriame iš arčiau susipažino su pasieniečių darbo specifika, pademonstruotos punkte naudojamos priemonės, apibūdinta jų paskirtis.

Kadangi Bardinų pasienio užkarda įsikūrusi netoli Rambyno regioninio parko puošmenos – Rambyno kalno, todėl būtų nuodėmė jo neaplankyti, po visų vizitų JPB nariai apsilankė čia, kur galėjo pamatyti atsiveriantį vaizdą į rudeninį gamtos kraštovaizdį ir žinoma pasidaryti ,,asmenukę“.

Straipsnio autorė – Dovilė Jankauskienė