Būk matomas tamsiu paros metu!

Trečiąjį spalio ketvirtadienį minima Atšvaitų dienaŠią dieną siekiama atkreipti dėmesį į atšvaitų svarbą, priminti, kad pėstiesiems, dviratininkams ir kitiems eismo dalyviams atšvaitas yra būtinas esant kelyje, kai tamsu ar blogas matomumas, paraginti naudoti turimus atšvaitus, segtis ar dėtis juos teisingai, o neturinčius juos įsigyti.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnės su kolegomis taip pat įsijungė į šią akciją, dalindami atšvaitus Klaipėdos, Šiaulių, Palangos, Kudirkos Naumiesčio švietimo įstaigose.

Pasieniečiai priminė, kad šaltuoju metų laiku, kai temsta anksčiau, o švinta vėliau, matomumą dažnai blogina ir krituliai bei rūkas, pėstieji eismo dalyviai privalo segėti atšvaitus.

Bendruomenės pareigūnės išsamiai aiškino mokiniams, kodėl kiekvienas, einantis gatve tamsiuoju paros metu, privalo būti su atšvaitu, priminė, kaip teisingai dėvėti atšvaitus, kaip saugiai elgtis gatvėje.

Atkreipė dėmesį, kad atšvaito nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30-50 m. atstumu, tuo metu jį segintis pastebimas jau už 150 metrų.

VSAT pareigūnai akcentavo, kad aplink rankinės ar kuprinės rankeną apsuktas atšvaitas – nieko negelbsti, nes vairuotojams jis yra nematomas. Atšvaitai visuomet turi būti kabinami dešinėje pusėje, geriausia kad jie švytuotų ar tabaluotų ties pėsčiojo keliais, atšvaitų juosteles reikėtų dėti ties riešais ir ant blauzdų. Patikima priemonė yra ir liemenė su šviesą atspindinčiais elementais – ji ypač padeda vairuotojams pastebėti vaikus.

Šios dienos šūkis – Rūpinkitės savo saugumu – būk matomas tamsiu paros metu!

Teksto autorė – Vesta Flick