JPB nariams – praktiniai šaudymo pagrindai

Antradienį Mickūnų gimnazijos jaunieji pasieniečiai atvyko į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės vadavietę, kurios teritorijoje įsikūrusioje šaudykloje, vyko specialūs šaunamųjų ginklų praktiniai mokymai. Mokymų metu mokiniai susipažino su šaudybos ir ginkluotės pagrindais.

10-12 klasių mokinių šešetuką lydėjo JPB vadovė – VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos jaunesnioji specialistė Rima Zmitrovičienė. Mokymai pradėti nuo instruktažo, Ričardas Bernackas akcentavo pagrindines saugaus elgesio su šaunamuoju ginklu taisykles, supažindino su šaunamojo ginklo dalimis.

Praktinė mokymų dalis pradėta nuo supažindinimo su pasienio pareigūnų tarnyboje naudojamu ginklu Glock 19. Tokį ginklą pasieniečiai dažniausiai turi tarnybos metu. Jaunojo pasieniečio būrelio nariai mokymų metu supažindinti su ginklo dalimis, parodytas Glock 19 dalinis išardymas, išsamiai paaiškinta, kad norint išardyti ginklą, jo dalys turi būti sudedamos iš eilės. Kaip įprasta, tokio susitikimo metu, kiekvienas JPB narys pabandė išardyti ir surinkti ginklą.

Vėliau mokiniai turėjo realią galimybę išbandyti akies taiklumą ir šaudyti iš automato MP 5. Taikliausiesiems būrelio vadovė Rima įteikė suvenyrų.

Teksto autorė – Dovilė Sabaliauskienė