Vilkaviškio JPB naujų narių krikštynos

Penktadienio vakarą Vilkaviškio JPB nariai rinkosi Vilkaviškio Vaikų ir jaunimo centre, kur naujų būrelio narių laukė vienas iš svarbiausių šio vakaro iššūkių – krikštynos.

Jos prasidėjo nuo kliūčių ruožo, kuris didelių sunkumų nariams nesukėlė. Vėliau naujokams teko ne tik išmėginti savo fizines jėgas, bet ir pasitikrinti proto aštrumą atsakinėjant į klausimus apie pasienį.

Po šių rungčių jaunieji pasieniečiai turėjo paragauti košės, kuri gal ir  nesužavėjo savo skoniu, bet jos paragavo visi. Puikiai susitvarkius su visomis užduotimis narių laukė pats svarbiausias dalykas krikštynose , tai būrelio narių priesaika. Visiems išsirikiavus būrelio vadovė Kristina Minsevičiūtė parodė kaip atrodo komandos „ramiai” ir „laisvai”, priminė, kad būrelyje kaip ir pasieniečių darbe labai svarbu tvarka ir taisyklių laikymasis.

Atidavus priesaiką vaikai gavo pažymėjimus bei JPB ženkliukus ir nuo šios akimirkos tapo tikrais Jaunojo pasieniečio būrelio nariais. Po krikštynų neliko pamiršti ir 2 sav. žingsnių iššūkyje dalyvavę, bei daugiausiai žingsnių surinkę jaunieji pasieniečiai, kurie buvo apdovanoti prizais.

Teksto ir nuotraukų autorė – K. Minsevičiūtė